Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

Innovatie als oplossing

Logo https://mvlt.fnozorgvoorkansen.nl/innovatie-als-oplossing

Naar bovenBinnen drie jaar tijd werd een stoffige, afgeschreven gymzaal omgetoverd tot hypermoderne Game Room. Alleenstaande ouderen met een beperking vinden het gamen een heerlijke manier om in beweging te blijven. Hoe is dit unieke idee ontstaan?

Naar bovenHanny was vrijwilliger bij een centrum waar mensen met een verstandelijke beperking aan beweging konden doen. De activiteiten vonden plaats in een ouderwetse gymzaal -'de ringen durfden we niet eens meer naar te kijken'- en de zaal was vaak ongebruikt. "Onze cliënten wilden graag Gamen, dus gingen we met die wens aan de slag."


Naar bovenHanny bestudeerde wat er zoal aangeboden werd in de Game-wereld en ontdekte de games waar mensen staand voor een groot scherm actief konden gamen in plaats van in een stoel voor de monitor zitten.

Naar bovenVoor het renoveren van de zaal en het aanschaffen van de game-installaties zou een flink geldbedrag nodig zijn. Hoe krijg je dat bij elkaar?Naar bovenHanny klopte overal aan voor financiële steun, maar vond die niet. Totdat ze een radicaal innovatieplan maakte en daarover berichtte via social media op zoek naar sponsoren. Toen kwamen ineens de reacties binnen. Hanny merkte dat veel bedrijven liever geen geld investeren maar wel wilden helpen en spullen doneren. 
Naar boven

Terwijl bedrijven materiaal leverden en de Game Room gerealiseerd werd, bedacht Hanny dat het gamen ook een leuke manier zou kunnen zijn voor ouderen om in beweging komen.
Bij het programma ‘Meer Veerkracht, Langer Thuis’ van FNO vroeg zij geld aan voor professionele begeleiding zoals fysiotherapie.

Naar bovenHanny's volgende uitdaging is het succes duurzaam maken door de activiteit (en de ruimte en de fysiotherapeuten) te laten aanbieden door zorgverzekeraars. Bij de zorgverzekeraar kwam Hanny eerst niet binnen, maar ook hier bleek innovatie de troefkaart. "De staatssecretaris van Volksgezondheid hoorde van het initiatief, kwam zelf kijken, vond het prachtig en toen toen belde de zorgverzekeraar ineens zelf op om in gesprek te gaan.''

Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan