Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

Tips

Logo https://mvlt.fnozorgvoorkansen.nl/tips-voor-succesvolle-beweegactiviteiten

Naar boven

Ga eerst met ouderen zelf om de tafel zitten voordat je iets vóór hen bedenkt. Wij initieerden een aantal bijeenkomsten in het Zonnenhuis in Zwolle en vroegen ouderen wat zij wilden. Het antwoord was: "we willen meer naar buiten". Maar het moest wel "gezellig" zijn en "geen gezeik". Op basis van die wens zijn we de activiteit gaan ontwikkelen en hebben deze wens ook steeds als toetssteen gehanteerd bij het maken van keuzes.

Naar boven

Door onze activiteit op een sportclub te organiseren, krijgen de ouderen een band met deze plek. Omdat ze hier regelmatig komen, verlaagt het voor hen de drempel om ook eens op een ander moment het sportterrein op te fietsen om bij andere sporten te kijken, of een kopje koffie te drinken in de kantine. De entourage is belangrijk: een sportclub is een fijnere plek om naar toe te gaan dan een muffe gymzaal in een verzorgingshuis.

Naar boven

Maak werk van de inrichting van het veld en de activiteiten. Zorg dat het er sprankelend en uitnodigend uitziet en dat de activiteiten die je aanbiedt echt leuk zijn om te doen. Zo bedachten wij het spel 'Levend Biljart'. Daarvoor hadden we alleen wat buizen en voetballen nodig.

Noem de activiteit niet 'sport', dat kan ouderen afschrikken.

Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan