Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

Wat maakt 'Een plaatje...' zo'n succes?

Logo https://mvlt.fnozorgvoorkansen.nl/wat-maakt-een-plaatje-zo-n-succes

Naar boven


Disc jockey Suna Duijff ging eens plaatjes draaien bij een moeder -op leeftijd- van een vriendin. Het werd gezellig, meer mensen schoven aan en de avond mondde uit in een heus dansfeestje. 'Samen dansen op je favoriete muziek, dat verleer je nooit', dacht Suna.

Naar boven


Ze vertelde haar vrienden over de avond en zo ontstond het idee van Het Danspaleis: een gezellige ouderendisco. Voor ouderen waarvoor het lastig is naar een dansmiddag buiten de deur te gaan, bedachten ze ‘Een Praatje en een Plaatje’ waarbij een jonge vrijwilliger bij een oudere thuis plaatjes komt draaien.

Naar boven


‘Een Praatje en een Plaatje’ is net als de dansmiddagen een succes. Het initiatief verspreidt zich naar andere steden. De twee activiteiten vullen elkaar mooi aan: 'Een Praatje en een Plaatje’ kan de eerste stap zijn richting een bezoek aan een dansavond, en andersom.

Naar boven


Het geheim achter het succes is de eenvoud van het concept en dat de activiteiten zijn ontworpen naar een bewezen behoefte bij de ouderen. Wat ook helpt is dat de organisatie van Het Danspaleis de uitstraling heeft van een vriendenclub: jonge mensen die zelf ook lol beleven aan de muziek en gezellig meedansen met de ouderen.

Naar boven


Fleur is coördinator van vrijwilligers in Rotterdam: ze gaat op zoek naar een match tussen een jonge vrijwilliger en een oudere. Zo koppelde ze haar vriendin Lavinia aan Salvatore.

Naar boven


Lavinia en Fleur merken dat ouderen die langer zelfstandig thuis wonen zich soms alleen voelen. Ze komen veel ouderen tegen die, net als Salvatore, het leuk vinden met een jongere generatie te praten over actuele zaken in de politiek en in de wereld.

Naar boven


Het samen luisteren naar muziek is een leuke ijsbreker voor het gesprek.

Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan